wie is?

Wat kun je van mij verwachten? Anderen noemen me betrokken, inspirerend, geïnteresseerd en warm, maar ook stevig en to-the-point. Ik heb een breed interessegebied (zie CV) waarbij de mens in al zijn facetten steeds centraal staat. Mijn manier van werken en leven kenmerkt zich door een diepe verbinding met de mensen om mij heen, zowel collega’s, als vrienden, als klanten. In die verbinding vind ik ‘zin’, bezieling en inspiratie, die ik graag overbreng of deel. Ik geef dit alles invulling door een concrete, praktijkgerichte en no-nonsense aanpak te combineren met inzichten uit spirituele tradities, vanuit een achtergrond in de (klinische) psychologie. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik een brede horizon houd en open sta voor nieuwe ontwikkelingen.

kort cv

Herbert Minderhoud heeft een eigen bureau voor (loopbaan)coaching, counseling en training en is freelance werkzaam en of geweest in verschillende gerenommeerde instellingen, waaronder de Baak Management Centrum VNO-NCW en Talent First.
Hij studeerde (klinische) psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft daarna verschillende postdoctorale opleidingen gedaan op het gebied van loopbaanvraagstukken en mobiliteit (Adviesbureau Hoogendijk), coaching (de senior opleiding “Grondprincipes van Coachen” bij het NPI, Instituut voor Organisatie-ontwikkeling), en Astrologie (Stichting Achernar van drs. Karen Hamaker-Zondag). Hij heeft zich verschillende talen eigen gemaakt, waaronder het Turks. Deze taal gebruikt hij ook in zijn werk als GZ-psycholoog. Naast zijn werk praktiseert hij een Indiase vorm van hatha-yoga en gebruikt hij onderdelen van mindfulness in zijn werk.

opdrachtgevers

Naast particulieren waar ik veelal 1-op-1 coaching, workshops en counseling aan geef en heb gegeven, werk ik ook voor bedrijven in de profit en de not-for-profit sector. Een selectie: Gemeente Amsterdam, het Stedelijk Museum, het Scheepvaartmuseum, Havenbedrijf Rotterdam, N.V. College Bescherming Persoonsgegevens, ABNAMRO,, ING, Stedin, De Baak Management Centrum VNO-NCW, NRC Loopbaanacademie, Talent First, XS4ALL, de Nederlandse Ambassade te Ankara, de Opvoedpoli Amsterdam, ROC/ASA Lucertis Parnassia Bavogroep te Rotterdam, Unifair, het Yuverta college, GGZ-NHN, GGZ Dijk en Duin, MBO Amersfoort School voor Welzijn, GGZ Friesland, VeiligheidNL, BNN-VARA,  de NOS, Family Supporters, Terra Health, Haarlem College, Cygnus gymnasium, Zuiderlichtcollege,  Dignus Arbo Dienst, Perspectief.