diversiteit

wereldburger

Ik heb mezelf altijd als een wereldburger beschouwd. Ik ben geboren in Nederland, maar ik voel me sterk verbonden met mensen uit andere culturen, met name moslims en culturele minderheden rondom het gebied van het Midden-Oosten. De religie staat voor mij los van deze verbondenheid. Ik herken mij vooral in de mediterrane leefwijze, het expressieve, de hartelijkheid en de warmte. Ik had het als kind al in mij te kijken met andere ogen dan alleen de Nederlandse. Die benadering heb ik ook als ik mij in andere culturen begeef .

Uitwisseling

Diversiteit betekent in mijn visie: culturen – en mensen – tot elkaar zien te brengen. De verbinding staat voor mij centraal. Daarvoor is het belangrijk dat er een uitwisseling tussen mensen ontstaat. Als je gezamenlijk zoekt naar het verbindende element blijken de verschillen niet zo groot zijn. Uitwisseling faciliteert begrip en door kennis te nemen van elkaars culturen op een niet-oordelende wijze kan er een verbinding tot stand gebracht worden en bewustwording plaatsvinden.

Turkse cultuur

Ik spreek meerdere talen waaronder Turks en woonde en werkte tussen 2005 en eind 2011 voor een deel van het jaar in Istanbul. Hierdoor beleefde ik deze cultuur ook van dichtbij en nog steeds ben ik regelmatig in Turkije.

De ervaringen die ik in Turkije opdeed, zorgden tevens voor een verdieping van mijn werk. Zo heb ik met een collega trainingen gegeven die over diversiteit gaan en daarnaast in mijn individuele coachingspraktijk veel klanten mogen ontvangen, die oorspronkelijk uit Niet-Westerse culturen komen.

Vanaf februari 2023 zal ik voor een aantal dagen per week verbonden zijn aan Terra Health, een kleine Turkse GGZ organisatie in de rol van GZ-psycholoog, mentor, supervisor en coach.